Rulandské šedé 2022 má typicky odrodový prejav, v ktorom popri sviežej ovocnosti nájdete aj tóny, evokujúce prejav chlebových aróm ako vôňa čerstvo upečenej kôrky chleba či voňavú striedku.
Rulandské šedé 2022
Víno pôsobí vďaka tomu hladšie, má plnšie telo, ale to všetko je stále sprevádzané ovocnosťou malvíc, napríklad aj dule.
Vyrobené z ručne oberaného hrozna.
Za výnimočnú kvalitu tohto vína ručí svojim podpisom vinár Roman Holec.
Obsahuje siričitany.
Ochutnajte aj iné druhy kvalitného slovenského vína.
DOPRAVA ZDARMA – pri odbere 6 fliaš (vyskladať si ich môžete aj z viacerých druhov vín) je poštovné zdarma v rámci celého Slovenska.
Menšie množstvá je možné vyzdvihnúť si osobne v našom eshope v Bratislave alebo priamo vo vinárstve vo Veľkom Záluží.
Ku každému setu vína máte štýlové automatické otvárače na víno s 10-percentnou zľavou – po zadaní kódu “ZENYVMESTE” pri dokončení objednávky.
Oblasť: Južnoslovenská | Rajón: Strekovský | Obec: Jasová |
Vinica: Pri košiary | Odroda: Rulandské šedé | Prívlastok: Akostné odrodové víno |
Ročník | 2022 |
---|---|
Farba | Biele |
Cukornatosť | Suché |
Cukor pri zbere | 23,0 NM |
Zostatkový cukor | 3,6 g/l |
Kyseliny | 5,78 g/l |
Alkohol | 13,0 % |
Objem | 0,75 l |
Rulandské šedé 2022 z vinárstva Terra Wylak
Víno pochádza z vinárstva Terra Wylak vo Veľkom Záluží, ktoré bolo založené v roku 2015 a v tomto roku boli vyrobené prvé vína. Vinárstvo patrí do Nitrianskej vinohradníckej oblasti, Šintavského vinohradnického rajónu. Nitrianska vinohradnícka oblasť sa nachádza v severnej časti Nitrianskeho kraja a v malej časti Trnavského kraja.
Terra Wylak je pôvodný názov obce Veľké Zálužie – prvá písomná zmienka o obci je z druhej polovice 13. storočia, z roku 1261. Traduje sa, že základy vinohradníctva v tejto oblasti položili benediktínski mnísi zoborského kláštora v 9. storočí.
Ručne oberané hrozno, ktoré nakupuje vinárstvo od slovenských vinohradníkov je vysokej kvality a pod neustálou kontrolou ľudí z Terra Wylak. Vedie ich uznávaný vinár Roman Holec. Hrozno vykupujú od rovnakých vinohradníkov z rovnakých parciel tak, aby zákazníkovi ponúkli kvalitné vína na špičkovej úrovni so zachovaním základných predpokladov v rôznych ročníkoch. Spracovanie hrozna prebieha v priestoroch vinárstva za pomoci najmodernejšej technológie.